Mitä Suomen KMK tarjoaa?

Kurssit, tapahtumat & opinnot

Suomen KMK (kadampameditaatiokeskus) tarjoaa retriittejä, viikoittaisia luentoja, viikonlopputapahtumia, ilmaisluentoja ja syventävää opinto-ohjelmaa. Pääset alta tutustumaan vaihtoehtoihin. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Meditaatiota & viisautta elämään

Kaikki ovat tervetulleita!

Helsinki

Viikottaisia tunteja & workshoppeja

espoo

Viikottaisia tunteja & workshoppeja

tampere

Viikottaisia tunteja & workshoppeja

Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus, Tampere, Näsijärvi 2021

Retriitit

Maaseuturetriittejä
ympäri Suomea

Tapahtumakalenteri

Tapahtuma-kalenteri

heinäkuu 2024

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Events for 1st heinäkuu
No Events
Events for 2nd heinäkuu
No Events
Events for 3rd heinäkuu
No Events
Events for 4th heinäkuu
No Events
Events for 5th heinäkuu
No Events
Events for 6th heinäkuu
No Events
Events for 7th heinäkuu
No Events
Events for 8th heinäkuu
No Events
Events for 9th heinäkuu
No Events
Events for 10th heinäkuu
No Events
Events for 11th heinäkuu
No Events
Events for 12th heinäkuu
No Events
Events for 13th heinäkuu
No Events
Events for 14th heinäkuu
No Events
Events for 15th heinäkuu
No Events
Events for 16th heinäkuu
No Events
Events for 17th heinäkuu
No Events
Events for 18th heinäkuu
No Events
Events for 19th heinäkuu
No Events
Events for 20th heinäkuu
No Events
Events for 21st heinäkuu
No Events
Events for 22nd heinäkuu
No Events
Events for 23rd heinäkuu
No Events
Events for 24th heinäkuu
No Events
Events for 25th heinäkuu
No Events
Events for 26th heinäkuu
No Events
Events for 27th heinäkuu
No Events
Events for 28th heinäkuu
No Events
Events for 29th heinäkuu
No Events
Events for 30th heinäkuu
No Events
Events for 31st heinäkuu
No Events

heinäkuu 2024

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Vastauksia

Usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset

Ei tarvitse. Kuka tahansa voi oppia meditaation perusteet ja kokea sen hyödyt. Buddhalaiset kunnioittavat kaikkia ihmisiä ja auttavat mielellään jokaista. Voit ottaa opetuksista käyttöösi juuri sen verran, kuin mitä tunnet tarvitsevasi ja minkä koet hyödyllisenä.

Meditaatio on tutustumista mielemme hyveeseen. Hyveitä ovat mielentilat kuten rauhallisuus, ystävällisyys, toisten huomioon ottaminen, empatia, myötätunto ja viisaus. Meditaatio ei ole mystistä ja se on turvallista. Menetelmänä se on hyvin käytännöllinen ja mielen hallinnan opettelua. Opettelemme tunnistamaan, vähentämään ja poistamaan negatiivisia mielentilojamme ja lisäämään positiivisia mielentilojamme, hyveitämme. 

Ei tarvitse. Tarvitset vain toiveen kehittää itseäsi ja elämäsi laatua.

Yleensä yksittäisen luennon rakenne on sellainen, että alussa teemme vähän hengitysmeditaatiota rauhoittaaksemme mieltämme enimmästä levottomuudesta. Sitten seuraa opetuspuhe, jonka jälkeen keskustellaan ja lopuksi vielä meditoidaan illan aiheesta. Meditaatiot ovat ohjattuja.

Kyllä! Voit vapaasti tulla mukaan milloin haluat. Toki koko sarjaan osallistuminen on erittäin hyödyllistä, koska jokainen luento rakentuu edellisen varaan. Jokainen luento opetetaan kuitenkin siten, että jos osallistut vain yhdelle tunnille, hyödyt siitäkin.

Useimpien iltaluentojen hinta on 12€ kerta. Koko kurssin voi ostaa kerralla ennen sen alkamista, mutta voit ostaa myös yksittäisiä kertoja. Viikonlopputapahtumissa hinnat vaihtelevat. Pidämme myös paljon ilmaisia yleisöluentoja. Syventävissä opinnoissa kuukausimaksu on 30€ kuukaudessa ja ympärivuotinen, mikä auttaa tukemaan toimintaa. Voittoa tavoittelemattomana ja yleishyödyllisenä yhteisönä kurssimaksut mahdollistavat toiminnan jatkumisen ja kehittymisen. Näin yhä useampi saa mahdollisuuden päästä vahvistamaan hyveellisiä mielentilojaan. Toimimme vapaaehtoisten voimin.

Et mitään, mutta jos haluat tehdä muistiinpanoja, ota kynä ja muistilehtiö mukaan.

Erikoisvaatteita ei tarvita. Tulet vain sellaisena kuin olet.

Vaikka buddhalaisuus ilmestyi ensimmäisen kerran Intiassa yli kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten, sillä on ajaton ja universaali merkitys. Lyhyesti sanottuna Buddha selitti, että kaikki ongelmamme johtuvat hämmentyneestä ja negatiivisesta mielentilasta. Buddha opetti menetelmiä kuinka vapauttaa mielemme näistä tuhoisista tiloista sekä sen kuinka oivaltaa todellinen onni ja täyttymys. Nämä menetelmät toimivat kaikille – missä tahansa maassa, missä tahansa iässä.

Buddhalaiset pitävät kaikkia Buddhia ja Bodhisattvoja täydellisinä oppaina, esikuvina ja roolimalleina. Siksi he luonnollisesti kehittävät heihin luottamusta ja luottavat heihin hengellisinä oppaina. Luottamus rakentuu loogisiin syihin eivätkä buddhalaiset usko korkeampaan voimaan, joka voisi joko tuomita tai vapauttaa, vaan ottavat vastuun omasta mielestään niin kärsimyksen kuin onnellisuudenkin luojana. Buddhalaiset löytävät inspiraationsa ja voimansa mielensä kehittämiseen sekä Buddhien läsnäolon kokemiseen; meditaation, rukouksen ja erilaisten rituaaliharjoitusten avulla. 

New Kadampa Traditon eli NKT (suom. uuskadampaperinne) on globaalia buddhalaisuutta ja omaa modernin lähestymistavan buddhalaisuuteen. Aivan kuten tiibetiläiset omaksuivat suurten intialaisten mestareiden heille opettamia harjoituksia ja mukauttivat ne omaan kulttuuriinsa, samoin Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche – joka on uuskadampaperinteen perustaja ja opettajamme – rohkaisee ihmisiä kaikista etnisistä taustoista omaksumaan Buddhan viisauden ja myötätunnon tavalla, joka sopii heidän kulttuuriinsa.