Syventävät meditaatio-opinnot

Olemme aloittaneet etänä Zoom -palvelussa 11.2.2022!

Opettajana: Lekmo Kelsang
Perjantaisin klo 18-19:30 (rytmi: 3 perjantailuentoa/1 viikko taukoa)
Huom. kesätauko alkaa 17.6. jälkeen
Hinta: 25€/kuukausi

Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta keskuksissa ympäri maailmaa. Kaksi muuta ovat Yleisohjelma (engl. General Program, meillä mm. Nauti meditoinnista ja viikonloppukurssit kuuluvat tähän) ja Opettajakoulutusohjelma (engl. Teacher Training Program). Näillä opinto-ohjelmilla on vuosisatoja taaksepäin ulottuva perinne, mutta ne on mukautettu modernin maailman ihmisille. Jokainen näistä ohjelmista on arvokas ja henkilö voi liikkua niiden välillä toiveidensa sekä olosuhteidensa mukaan. Nämä kolme ohjelmaa ovat Kadampa-keskusten päätarjonta. Voit lukea niistä lisää täältä

Perustaohjelmassa opiskellaan läpi kuusi Geshe Kelsang Gyatso Rinpochen kirjaa. Ryhmä kokoontuu verkossa kolme kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin kuuntelemaan opetuksia tekstistä ja keskustelemaan tekstin merkityksestä, meditoimaan johtopäätöksiä ja opettelemaan kuinka soveltaa opetuksia jokapäiväiseen elämään. Säännöllinen johdonmukainen ryhmässä opiskelu on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi integroida Buddhan opetukset jokapäiväiseen elämään.

Perustaohjelmassa opiskelun tärkeimmät hyödyt ovat edistyminen hengellisellä polulla, kun ymmärrys ja kokemus dharmasta (Buddhan opetuksista) kasvaa, mieli ja elämä paranee, viisautemme ja myötätuntomme lisääntyvät ja pystymme paremmin auttamaan muita.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Ole ensisijaisesti yhteydessä sähköpostitse Lekmo Kelsangiin osoitteeseen opettaja@sumatikirti.fi

Voit keskustella hänen kanssaan, että olisitko valmis aloittamaan Perustaohjelmassa vai olisiko Yleisohjelma vielä tässä vaiheessa parempi vaihtoehto sinulle.

Tulemme opiskelemaan englanninkielistä kirjaa, mutta pärjäät todennäköisesti pitkälle perusenglannilla. Asioita myös selitetään ja avataan suomeksi. Aloitamme Geshe Kelsangin teoksen The New Eight Steps to Happiness – the buddhist way of loving kindness Voit tutustua kirjaan tästä

  • Olet osa ryhmää, saat tukea ja opit toisilta
  • Jäsennelty lähestymistapa oppimiseen, käyden läpi yhtä kirjaa kerrallaan
  • Valmistaudut jokaiselle tunnille lukemalla ja pohtimalla etukäteen sovittuja sivuja
  • Priorisoit osallistumisen jokaiselle tunnille, jotta voimme edistyä ryhmänä
  • Saat pääsyn tuntien jälkitallenteisiin
  • Osallistut joko etänä TAI tulevaisuudessa kasvokkain
  • Vähintään 15-20 minuuttia keskusteluja kullakin tunnilla
  •  Säännöllinen keskustelutunti

Date

25 maalis 2022
Expired!

Time

rytmi: 3 perjantailuentoa/1 viikko taukoa
18:00 - 19:30

Hinta

25,00€

Sijainti

Videokokous, Zoom-palvelussa
Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus

Järjestäjä

Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus